Kóthyné Herceg Mária

Igazgató
E-mail: maria@kinderzentrum.hu

Kóthyné Herceg Mária vagyok pedagógus, egyetemi tanár.

2010-ben alapítottam meg a„Kinderzentrumot”. Úgy éreztem, hogy a jelenlegi bölcsődei-óvodai –iskolai rendszerben a gyermekek, a szülők és a pedagógusok keretek közé vannak szorítva. Egy olyan modellt akartam létrehozni, ahol pedagógus, gyermek, és szülő egyaránt boldog és egymásra hatva fejlődik. Intézményünkben a pedagógusok nem azon izgulnak, hogy a portfóliójuk be van-e már adva, vagy a statisztika megfelel-e a felsőbb vezetők elvárásainak, hanem a gyerekek nevelésére, oktatására koncentrálnak, hogy azok boldogan, stresszmentesen fejlődhessenek.

Vegyes életkorú csoportjainkban lehetőséget biztosítunk, arra, hogy a gyerekek együtt egymásra figyelve kreatívan fejlődhessenek. Fontosnak tartom, hogy a gyerekek kis létszámú csoportban legyenek, szabadon érdeklődésüknek megfelelően választhassák ki mivel foglalkoznak, kikkel játszanak, mit alkotnak.

Azért hívjuk intézményünket „Kinderzentrumnak”, mert itt több korosztály is találkozik és az „iskola” elnevezés jelenleg vegyes érzelmeket vált ki a gyerekekből, de akár a szülőkből is. Az iskola manapság a legtöbb esetben idegeskedést, stresszt, munkát, fáradságot és sokszor frusztráltságot jelent. Ez az amit nem szeretnénk! A ˝Kinderzentrum˝sokszínűséget, könnyedséget, sokfélesége, vidámságot, szeretet és egymásra figyelést takar.

Azt szeretnénk, hogy boldog gyerekek és boldog felnőttek találkozzanak ezen a helyen. Szerencsénk van, mert a környezetünk fantasztikusan szép. Tágas helységek és gyönyörű kert várja a „Kinderzentrumba” érkezőket.

A gyerekeket kis létszámú csoportokban, vegyes korosztályban, projektalapon fejlesztjük. A gyerekek életkorukból fakadóan nagyon kíváncsiak és nyitottak mindenre, fantasztikus megfigyelők és nagy kedvel próbálgatnak, kísérleteznek a megoldás érdekében. A pedagógusok és a szülők feladata, hogy izgalmassá és érdekessé számukra a felfedezés örömét. Miután világunk nagyon gyorsan és dinamikusan változik, fontos, hogy a gyermekeinket felkészítsük erre. A gyermekek szociális és érzelmi intelligenciáját megfelelő viselkedéssel, együttléttel, odafigyeléssel és példával fejlesztjük. A gyerekek egymásra való hatása nagyon erős, kiegészítik és segítik egymást. A nagyok ösztönösen segítik a kisebbeket és megtanítják szívesen kisebbeknek amit ők már tudnak. A kicsik is igyekeznek lépést tartani és megtanulják, hogyan viselkedjenek egymással.

A ˝Kinderzentrumban˝ nagy súlyt fektetünk a nyelvoktatásra is. Nálunk a gyerekek természetes körülmények között tanulják a második és a harmadik nyelvet, így még jobban kinyílik számukra a lehetőségek világa. A nevelés az oktatás nyelve igény szerint magyar, német, illetve angol.

A Kinderzentrumban úgy neveljük, oktatjuk és fejlesztjük a gyermekeket, hogy gyermek, szülő és pedagógus egymást segítik, így a gyermekek is megfelelően fejlődnek, kialakul a szükséges kreatív gondolkodásmódjuk, érzelmi és értelmi intelligenciájuk.

Mert a boldog kiegyensúlyozott gyermekek, céltudatos, kreatív, kiegyensúlyozott felnőttek lesznek

2092 Budakeszi, Fő u. 178.
Hívj most+36 70-235-3637

Kinderzentrum©. Minden jog fenntartva:  Impresszum

Graphical.hu